Nieuws

Jesse Geul neemt liever een zogenaamde jobhopper aan dan iemand die al tien jaar op dezelfde plek zit | column

De definitie van ’jobhoppen’ is volgens de Dikke van Dale dat je vaak van baan verandert. Begin ik nou echt mijn column met het benoemen van een definitie? Wat een creatieve armoede. Elke week een column schrijven begint zijn tol te eisen blijkbaar... Lees verder »

Kwart meer zorgvacatures dan vorig jaar

Dat blijkt uit de maandelijkse data-analyse van vacaturesite Indeed. Niet alleen het aantal vacatures in de zorgsector neemt explosief toe. Het totaal aantal vacatures groeit nu voor de tweede maand op rij met vijf procent. De vacaturetrend houdt... Lees verder »

Vind je nieuwe baan deze zomer

Of je er nou tijdens je vakantie achter komt dat je huidige baan niet de juiste is (‘Ik heb echt geen zin om na de vakantie weer aan het werk te gaan’) of dat je momenteel zonder werk zit, de zomermaanden zijn een ideaal moment om daar verandering... Lees verder »

Werken na eerste kind: steeds minder vrouwen stoppen

Steeds meer vrouwen blijven werken ook nadat ze een eerste kind hebben gekregen. Voor het volledige artikel klik op de link. https://www.jobwice.nl/information/69

Gewoon Merel, buitengewoon tevreden over Jobwice

Een tijd geleden alweer kwam ik in aanraking met Wouter Meyer, een bevlogen ondernemer met grootse plannen om een nieuw online platform te lanceren. Een platform waar werkgever, werknemer en intermediair worden samengebracht. Inmiddels is Jobwice... Lees verder »

Aantal vrouwelijke topverdieners in zeven jaar flink gestegen

In tegenstelling tot de achtergestelde positie van vrouwen op de arbeidsmarkt is het aantal topverdieners flink gestegen! Wat een contrast met de eerdere update, interessante ontwikkeling. https://www.ad.nl/economie/aantal-vrouwelijke-topverdieners-... Lees verder »

Uitdagende baan bij Mark Rutte als 'Twitteraar'

Mark Rutte zoekt iemand die z'n tweets bedenkt voor 3100 euro per maand https://www.ad.nl/ad-werkt/mark-rutte-zoekt-iemand-die-z-n-tweets-bedenk...

'Achterstand van vrouwen op arbeidsmarkt kost Nederland miljarden'

De achtergestelde positie van vrouwen op de arbeidsmarkt kost Nederland miljarden, concludeert adviesorganisatie McKinsey in een rapport, waarover het Financieele Dagblad (FD) bericht. https://www.nu.nl/economie/5458100/achterstand-van-vrouwen-... Lees verder »

Werkloosheid in september gedaald naar 3,7 procent

De werkloosheid is in september afgenomen. In de negende maand van het jaar waren er 343.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking. https://www.nu.nl/economie/5520140/werkloosheid-in-september-gedaald-37-...

John de Wolf: waarom jij werkzoekende 45-plussers moet aannemen

 Ze zijn niet vaak ziek, doen doorgaans geen gekke dingen waar arbeidsongeschiktheid uit voort komt, zijn flexibel, brengen ervaring mee en kunnen daardoor mentoren voor de jongere werknemers zijn. Volgens John de Wolf redenen genoeg voor werkgevers... Lees verder »

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Het kabinet wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen in vaste dienst te nemen. Minister Koolmees komt daarom met een pakket aan maatregelen die dit samen bereiken. Deze nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) gaat vandaag in... Lees verder »

10 lastige sollicitatievragen + antwoorden

Moeilijke sollicitatievragen; daar krijg je het bij voorbaat al warm van. Tijdens het sollicitatiegesprek zul je vragen krijgen waar geen ‘goede’ of ‘foute’ antwoorden op te geven zijn. Vaak gaan deze vragen over jou en waarom je bepaalde keuzes... Lees verder »

Dit moet HR weten van het regeerakkoord

Na de langste formatie ooit hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie eindelijk een regeerakkoord gepresenteerd. Wat staat daarin waar u vanuit HR de komende tijd mee te maken krijgt? https://www.hrpraktijk.nl/topics/arbeidsrelaties/nieuws/dit-moet-hr-... Lees verder »

Gewoon Merel heeft een dochter gekregen!

Na een kort zwangerschapsverlof is Gewoon Merel weer aan de slag en te bereiken. Ben je op zoek naar een nieuwe baan of heb je een openstaande vacature? Neem dan snel contact op voor de mogelijkheden. www.gewoon-merel.nl

Bespaar al snel € 100,- op je zorgverzekering per jaar

Als medewerker van Gewoon Merel - One Payroll kun je profiteren van aantrekkelijke kortingen op de zorgpremie. Samen met onafhankelijk verzekeringsadviseur SUCSEZ heeft One Payroll kortingsafspraken geregeld met verschillende verzekeraars. Met deze... Lees verder »
Gewoon Merel © 2022 | Design by Qompassie