Nieuws

Aantal vrouwelijke topverdieners in zeven jaar flink gestegen

In tegenstelling tot de achtergestelde positie van vrouwen op de arbeidsmarkt is het aantal topverdieners flink gestegen! Wat een contrast met de eerdere update, interessante ontwikkeling. https://www.ad.nl/economie/aantal-vrouwelijke-topverdieners-... Lees verder »

Uitdagende baan bij Mark Rutte als 'Twitteraar'

Mark Rutte zoekt iemand die z'n tweets bedenkt voor 3100 euro per maand https://www.ad.nl/ad-werkt/mark-rutte-zoekt-iemand-die-z-n-tweets-bedenk...

'Achterstand van vrouwen op arbeidsmarkt kost Nederland miljarden'

De achtergestelde positie van vrouwen op de arbeidsmarkt kost Nederland miljarden, concludeert adviesorganisatie McKinsey in een rapport, waarover het Financieele Dagblad (FD) bericht. https://www.nu.nl/economie/5458100/achterstand-van-vrouwen-... Lees verder »

Werkloosheid in september gedaald naar 3,7 procent

De werkloosheid is in september afgenomen. In de negende maand van het jaar waren er 343.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking. https://www.nu.nl/economie/5520140/werkloosheid-in-september-gedaald-37-...

John de Wolf: waarom jij werkzoekende 45-plussers moet aannemen

 Ze zijn niet vaak ziek, doen doorgaans geen gekke dingen waar arbeidsongeschiktheid uit voort komt, zijn flexibel, brengen ervaring mee en kunnen daardoor mentoren voor de jongere werknemers zijn. Volgens John de Wolf redenen genoeg voor werkgevers... Lees verder »

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Het kabinet wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen in vaste dienst te nemen. Minister Koolmees komt daarom met een pakket aan maatregelen die dit samen bereiken. Deze nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) gaat vandaag in... Lees verder »

10 lastige sollicitatievragen + antwoorden

Moeilijke sollicitatievragen; daar krijg je het bij voorbaat al warm van. Tijdens het sollicitatiegesprek zul je vragen krijgen waar geen ‘goede’ of ‘foute’ antwoorden op te geven zijn. Vaak gaan deze vragen over jou en waarom je bepaalde keuzes... Lees verder »

Dit moet HR weten van het regeerakkoord

Na de langste formatie ooit hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie eindelijk een regeerakkoord gepresenteerd. Wat staat daarin waar u vanuit HR de komende tijd mee te maken krijgt? https://www.hrpraktijk.nl/topics/arbeidsrelaties/nieuws/dit-moet-hr-... Lees verder »

Gewoon Merel heeft een dochter gekregen!

Na een kort zwangerschapsverlof is Gewoon Merel weer aan de slag en te bereiken. Ben je op zoek naar een nieuwe baan of heb je een openstaande vacature? Neem dan snel contact op voor de mogelijkheden. www.gewoon-merel.nl

Bespaar al snel € 100,- op je zorgverzekering per jaar

Als medewerker van Gewoon Merel - One Payroll kun je profiteren van aantrekkelijke kortingen op de zorgpremie. Samen met onafhankelijk verzekeringsadviseur SUCSEZ heeft One Payroll kortingsafspraken geregeld met verschillende verzekeraars. Met deze... Lees verder »

Vraag naar uitzendkrachten groeit.

De vraag naar uitzendkrachten is de afgelopen weken verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU dinsdag heeft gepubliceerd. Klik voor het volledige artikel op onderstaande link. http://www.nu.nl/economie/4370992/vraag-... Lees verder »

9 Verboden vragen die uitzendbureau's nooit mogen stellen bij een sollicitatie gesprek

Voor zowel werkgever als werknemer is een sollicitatie gesprek soms best lastig. Welke vragen mag je wel maar ook juist niet stellen? Hieronder een aantal vragen die je als recruiter niet mag stellen maar waar je als sollicitant dus ook geen... Lees verder »

Wet Aanpak Schijnconstructies

Wet Aanpak Schijnconstructies per 1 juli 2015 Naast de Wet Werk en Zekerheid, is ook de Wet Aanpak Schijnconstructie deels ingegaan per 1 juli 2015. Deze wet is wellicht wat ondergesneeuwd, maar voor werkgevers en opdrachtgevers ook van belang. De... Lees verder »

De transitievergoeding……bent u er klaar voor?

De ontslagvergoeding zoals wij die al jaren kennen verdwijnt. Hiervoor in de plaats komt er een nieuwe regeling: de transitievergoeding. Hieronder in het kort de feiten op een rij. Recht op transitievergoeding? Vanaf 1 juli 2015 heeft iedere... Lees verder »

Inlenersbeloning

Vanaf 30 maart 2015 geldt voor uitzendkrachten vanaf de eerste dag van de uitzending dat zij betaald worden volgens de inlenersbeloning. Daarbij is de beloning gebaseerd op de cao bij de opdrachtgever. De uitlener is dan verplicht om, vanaf dag één... Lees verder »
Gewoon Merel © 2018 | Design by Qompassie